2014. február 2., vasárnap

Nyíregyházán- Eperjeskén-Mándokon érzékenyítettünk

A héten igazán nagy fába vágtuk a fejszénket. Elindultunk az ország keleti részébe, érzékenyítő foglalkozást tartani óvódásoknak és iskolásoknak.
Jártunk Eperjeskén az Arany János Óvodában, Mándokon a Gyermekekért Óvodában és a Mándoki Általános Iskolában.
Nyíregyházán pedig a Bethlen Gábor Óvoda és Általános Iskola látott minket vendégül.

Amellett, hogy nekünk négylábúaknak és gazdáinknak is nagyon fárasztó volt, rengeteg pozitív élménnyel tértünk haza. Nézzük is hogyan állt össze a kis csapatunk. Velünk jött még Kuku a hangjelző golden retriever Loványi Eszterrel a gazdájával, Mányik Richárd Cooperrel a mozgássérült segítőkutyájával és T-vel, akit azt hiszem már nem kell bemutatnom, és nem utolsó sorban Burányi Virág, aki fáradhatatlanul fotózott.


Bárhol jártunk nagy szeretettel fogadtak minket a gyerekek, az óvónénik, a tanítónénik, igazgatók, intézményvezetők.
Azt már hallottuk, hogy a szabolcsi emberek nagyon vendégszeretőek, ezt mi most a bőrünkön és a gazdáink a hasukon is tapasztalhatták. Ági, aki két napon keresztül minden finomsággal ellátta a kétlábúakat, Árpi a férje, aki mindenhová elszállította az étkeket, nagyon kedvesek voltak és fáradhatatlanul megtettek mindent, hogy mindenki jól érezze magát. És persze Eszter anyukáját és jó barátját Elődöt sem szabad kifelejtenünk a sorból, hiszen mindig jöttek és segítettek.

Anya gazdi, még apa gazdinak is hozott a töltött káposztából, mert azt mondta ilyen jót még nem evett és ezt muszáj neki is megkóstolnia. És igaza is lett, apa gazdi degeszre ette magát a fincsi szabolcsi töltött káposztából, bezzeg mi Archieval csak a nyálunkat csorgathattuk.

Persze az érzékenyítő foglalkozások is nagyon jól sikerültek, a gyerekek nagyon aranyosak voltak és szívesen játszottak velünk, simogattak minket.

Ez a trükk mindig beválik, anya gazdi úgy csinál mintha lőne én meg elterülök
A gyerekek elmentek elrejteni a zsákomat, anyagazdi befogja a szemem, de így is mindig megtalálom.

És íme még egy link, ahol további képek és egy rövid videó is összefoglalja a nyíregyházi látogatásunkat.

http://www.nyiregyhaza.hu/segito-kutyak



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése